1 dl mælk
50 g gær
2 dl vand
1 æg
½ dl olie
½ tsk salt
2 revede gulerødder
½ tsk oregano
5-600 g hvedemel - der kan bruges en blanding af grovmel eller hvedemel og durum.
Gæren smuldres i dejfadet.
Lun mælken, tilsæt vand, æg og olie, dette pisk let sammen - hæld derefter i dejfadet og gæren røres glat.
Tilsæt salt, oregano og gulerødder samt det meste af melet.
Ælt dejen godt igennem og kom hvedemel i så dejen slipper skålen.
Dejen hæves - gerne i 1-1 ½ time.
Dejen lægges på et melstrøgrt bord - æltes godt igennem.
Dejen formes til kugler eller flettes til brød - lægges på bagepapir og pensles med vand eller drysses med hvedemel - efterhæver: ca 1 time.
Bages i ovn (varmluft) ved 180° i ca. 30-35 min.
Tips: Der kan tilsættes revet ost til dejen.