Logo

Macadamianødder og hvid chokolade cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Macadamianødder og hvid chokolade cupcakes

Denne kageopskrift kombinerer to ingredienser, der begge har en unik aroma - macadamianødder og hvid chokolade.

 

12-14 stk. cupcakes:

225 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk natron

125 g smør

175 g sukker

2 æg

1 ¼ dl kærnemælk

60 g hvide chokoladeknapper

60 g hakkede macadamianødder

Hvid chokoladetrøffel:

120 g god, hvid chokolade

4 spsk piskefløde

180 g flødeost ved stuetemperatur

50 g flormelis

Pynt:

hele macadamianødder

revet, hvid chokolade

 

A. Varm ovnen op til 180°C.

Bland mel, bagepulver og natron, og stil det til side.

 

B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.

Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.

Rør melblandingen i skiftevis med kærne­mælken, og pisk dejen glat mellem hver tilsætning.

Vend chokolade­knapperne og nødderne i.

 

C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i 20-25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

Hvid chokoladetrøffel: Smelt chokoladen og fløden i en skål over en gryde simrende vand eller i en mikroovn.

Tag det væk fra varmen, lige så snart chokoladen er smeltet, rør det igennem, og køl af.

Når trøffelmassen ikke længere føles varm på fingerspidsen, tilsætter du flødeost og flormelis.

Pisk trøffelmassen, til den er tyk og cremet.

Overtræk kagerne, og pynt med macadamianødder og revet, hvid chokolade.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.568 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her