400 g svesker uden sten
½ l. vand
½ l. æblemost
50 g gær
300 g hvedestivelse
150 g rismel
250 g majsmel
200 g kikærtemel
300 g hirseflager
100 g hybenpulver
1 spsk stødt ingefær
Jomfru olivenolie
Sveskerne udblødes i vandet i mindst 2 timer.
De blendes til mos i foodprocessor.
Gæren opløses i æblemosten.
Sveskemosen, melet og krydderierne tilsættes og røres til en lind dej.
Kommes i 2 rugbrødsforme og hæver tildækket med et rent viskestykke 1 time.
Pensles med olie.
Kommes i en kold ovn, der sættes på 200°C C varmluft og bages i 45 minutter, derefter sænkes temperaturen til 150°C i 30 minutter.
Sættes til afkøling på rist pakket ind i viskestykke, inden brødene kommes i plasticpose i køleskabet til næste dag.
Hvert brød skæres i ca. 25 skiver, der pakkes i små poser til køleskabet eller fryseren.