1 ½ dl lyse rosiner
¼-½ dl calvados
Mørdej:
3 dl (180 g ) hvedemel
1 dl (50 g ) flormelis
1 nip salt
75-100 g smør
1 æggeblomme
½ spsk yoghurt eller andet surmælksprodukt
Fyld:
1 kg æbler med eller uden skræl fx. Belle de Boskop
1 ½ dl rørsukker
2 spsk kanel
Pynt:
200 g marcipan
1 æg
½ dl sukker
mandelflager
Kom rosiner og calvados i et syltetøjsglas og lad det stå natten over og trække.
Bland hvedemel, flormelis og salt godt sammen.
Hak smørret i melblandingen og smuldr det mellem fingrene.
Saml dejen med æggeblomme og yoghurt.
Stil dejen i køleskabet mindst en time.
Skær æblerne i grove tern og kom dem i en tærteform.
Bland rosiner, sukker og kanel med æblerne.
Rul dejen ud og kom den over æblerne.
Rids et par gange i låget.
Riv marcipanen og rør det med æg og sukker til en jævn masse.
Brug evt. en sprøjtepose til marcipanmassen og pynt kagen.
Drys evt. med mandelflager.
Stil kagen midt i ovnen og bag den ved 200°C i ca. 30 minutter.
Server den med flødeskum eller cremefraiche.
Tips: Hvis du ikke har tid til at lade rosinerne stå i blød natten ove, så kan man godt komme rosiner i fyldet og evt. undvære calvados eller dryppe den over æblerne.