Logo

Langtidshævet bradepandebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 dl yoghurt naturel
4 dl lunkent vand
2 spsk olivenolie
15 g gær
300 g fintmalet durummel eller speltmel (ca. 5,25 dl)
1 ½ tsk groft salt
650 g hvedemel
1 spsk olivenolie til pensling
 
Bland yoghurt, vand og olie og rør gæren ud heri.
Bland durummel med salt og rør det i væsken.
Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt sammen.
Den skal stadig være klistret.
Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir - med hænderne.
Dæk den til og stil den i køleskabet natten over.
Tag dejen ud og lad den efterhæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.
Pensl brødet med olivenolie, prik det med en gaffel og drys det med durummel.
Bag brødet midt i ovnen - til det er gyldent, ca. 25 min. ved 225°C.


Tips: Når brødet er penslet med olie kan man krydre det med friske og tørrede krydderurter, fx rosmarin eller egen favorit. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.219 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her