150 g knækkede byggryn
2 ½ dl vand
3 dl skummetmælk
½ pakke gær (25 g)
1 tsk olie
100 g hirseflager
50 g finvalsede havregryn
50 g sesamfrø
2 tsk salt
1 tsk sukker
ca 350 sigtet speltmel
Til pensling: 1 sammenpisket æg + sesam til drys
Byggryn og vand koges sammen ca 5 min. og afkøles.
Mælken lunes og gæren røres ud i den.
De øvrige ingredienser tilsættes, dog holdes lidt af speltmelet tilbage.
Dejen æltes grundigt, dækkes til og hviler i køleskab til næste dag.
Dejen slås nu ned og formes til 20 boller, der efterhæver lunt i 30-35 min.
De pensles med æg og drysses med sesamfrø.
Morgenbollerne bages ved 200°C i ca 20 min. på midterste ovnrille.
Kan fryses - tag så op om aftenen og lun dem om morgenen.