Det er et lækkert lille tilbehør til fx salater. Smager dejligt og opskriften er nem at huske i hovedet.
#
Dej:
3 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk honning
1 tsk salt
500 g hvedemel
Olie med basilikum til ovenpå:
½ dl olivenolie
3 spsk basilikum (tørt eller friskhakket)
3 fed hvidløg
3 tsk salt
*
Dejen:
Honning og salt kommes i vandet og gæren røres ud deri.
Melet tilsættes og dejen æltes godt.
Stilles tildækket til hævning 1½ time.
Derefter formes dejen til et lidt aflangt brød ca. 1½ cm højt.
Det lægges på bagepladen og stilles igen overdækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Olien kommes i en lille skål og basilikum kommes i.
Hvidløgsfeddene presses også ned i skålen og det hele røres rundt.
Når brødet er hævet, prikkes huller i brødet med fingrene og olie-basilikum blandingen pensles ovenpå, og så bages brødet i 15 min. på 200-225 °C.
Når brødet er afkølet lidt, skal det skæres i forholdsvis tynde "pinde" og serveres.