Logo

Kurvebrød med fuldkorn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kurvebrød med fuldkorn

 

De smukke brød er hævet i specielle hævekurve. Brug evt. nogle almindelige brødkurve foret med rene viskestykker, som er pudret med mel.

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 2-3 timer Bagetid: 45 min. Fryse-egnet (2 brød)

 

#

¾ liter vand

35 g gær

2 spsk valnødde- eller rapsolie

4 spsk honning eller sirup

2 tsk salt

450 g rugmel

200 g knækket rug

6-700 g hvedemel

Endvidere:

2 hævekurve eller andre kurve

*

 

Smuldr gæren ud i en skål og opløs den i lunkent vand (maks. 37 °C).

Tilsæt olie, honning/sirup, salt, rugmel og knækket rug.

Rør det godt igennem og ælt hvedemelet i dejen lidt ad gangen hold evt. lidt mel tilbage.

Ælt dejen smidig ca. 5 min. i maskine eller 10 min. i hånden.

Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (1-2 timer).

 

Ælt dejen godt igennem og del den i to stykker.

Form dem til brød, der passer til kurvene og drys dem med mel.

Tryk brødene ned i de meldryssede kurve.

Kurvene skal være ca. ¾ fyldte.

Drys brødenes overflade med mel og læg et løst stykke plastfilm eller klæde over.

Lad brødene hæve til kurvene er fyldte ca. 1 time.

 

Sæt en bagesten eller en bageplade med bagepapir i ovnen og tænd på 225 °C.

 

Vend forsigtigt brødene ud på den varme sten/plade og luk ovnen.

Skru ned til 200 °C efter 10 min og bag brødene færdige de skal have ca. 45 min i alt.

Læg dem på en rist til afkøling.

 

Tips: Dejen kan også formes til to runde brød, der lægges direkte på bageplader med bagepapir og hæver under et viskestykke eller bages i forme.

Erstat evt. rugmel med durum-, spelt- eller grahamsmel og knækket rug med 5-kornsblanding eller lignende.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.356 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her