Disse småkager indeholder lige dele rlS- og hvedemel; det gør dem dejlig sprøde.
De smager pragtfuldt til kaffe eller fx. myntete, eller til is eller sorbet.
ca. 32 stk
250 g blødt smør
1 tsk sorte kardemommefrø (fra 8-10 letknuste grønne kardemommekapsler)
125 g sukker
150 g rismel
150 g hvedemel
25 g blancherede, smuttede og hakkede pistacienødder
¼ tsk salt
¼ tsk bagepulver
1 tsk koncentreret rosenvand eller mandelessens
evt. 2-3 stykker rispapir
Pynt: 2 tsk blancherede, smuttede pistacienødder
Skær smørret i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med kardemommefrøene. Lad maskinen køre ad flere korte omgange (brug pulse knappen) og tilsæt sukkeret lidt ad gangen gennem påfyldningstragten i låget, til massen bliver let og luftig.
Bland ris- og hvedemel med de hakkede pistacienødder, salt og bagepulver. Stil igen foodprocessoren på pulse og kom ¼ af hvedemel blandingen (gennem påfyldningstragten) ned til smørret; gentag dette 3 gange, til alt melet er æltet sammen med smørret til en blød, let grynet dej. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du røre dejen sammen i en skål med et piskeris.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt rosenvand eller mandelessens ind i den. Læg derefter dejen på et stykke bagepapir, et slip-let bageark eller på en smurt bageplade; eller prøv med rispapir - det giver en dekorativ bund, som oven i købet kan spises. Klap dejen flad til et rektangel på ca. 20 x 25 cm. Marker med en kniv 32 lige store firkanter, ca. 2 1/2x6 cm; prik dem med en gaffel.
Skær pistacienødderne i tynde skiver på langs og drys dejen med dem. Bag den i en 125º varm ovn i 1 time, til den er sprød og gylden, men ikke brun. Tag pladen ud af ovnen og skær kagerne fra hinanden med en skarp kniv - også helt ned gennem rispapiret. Lad småkagerne køle helt af på en bage rist.