1 l. hvidtøl
2 pk. gær 100 g
150 g smør margarine eller ukrydret svinefedt
2-3 dl mørk sirup
3 tsk salt
1 spsk stødt ingefær
1 tsk nellike
6 kogte og hakkede pomeransskaller
5 dl rosiner
3 l. rugsigtemel
5 dl hvedemel
2 spsk smør eller margarine til pensling
Hæld en ½ l. hvidtøl i en skål, smuldr gæren ned i og rør til det hele er opløst.
Smelt fedtstof i en kasserolle, tilsæt sirup og resten af hvidtøllen.
Lad det blive fingervarmt.
Hæld blandingen i skålen og tilsæt salt, ingefær, nellike, pomeransskal,
rosiner og rugsigtemel.
Arbejd dejen godt i 5 minutter og lad den hæve under et klæde i
30-40 minutter, eller til dobbelt størrelse.
Tilsæt hvedemel, læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt.
Dejen skal være fast og kunne holde formen.
Del den i 4 lige store stykker og form dem til brød.
Læg dem på tværs i en smurt bradepande.
Smelt fedtstoffet og pensl siderne så brødene kan brækkes fra
hinanden, når de er færdige.
Lad dem hæve lunt i ca. 1 time under klæde.
Bag ved 175°C i ca 45 minutter.
Afkøles på en rist under klæde.