2 æg
1 ¼ dl sukker
100 g hvedemel
100 g smør
På bagsiden af bagepapir tegner du ringe på ca 12 cm i diameter, brug evt en underkop , og vend så papiret om.
Pisk de hele æg godt.
Tilsæt sukker og pisk, til æggemassen er let og luftig.
Fold forsigtigt hvedemel og halvsmeltet smør i med en dejskraber, der må ikke røres for meget.
Smør et tyndt lag ud i de markerede ringe.
Bag kagerne ved 200ºC i ca 5 minutter, til de er lysegule i kanten.
Tag pladen halvt ud af ovnen og fold dem en efter en om hånden til et kræmmerhus.
Sæt dem straks i et glas eller flaske, til de stivner. ( Da processen skal gå hurtigt, er det vigtigt at øve sig i at lave kræmmerhuse af et stykke papir først).
Hvis dejen afkøles så meget, at den ikke kan bøjes, skubbes pladen ind i ovnen igen, for at kagerne kan blive bløde.
Opbevar kræmmerhusene i dåser med tætsluttende låg, som stilles et
lunt sted.
Umiddelbart før servering fyldes kræmmerhusene med is eller
flødeskum og pyntes med gele eller syltetøj.
For at kunne nå at forme kræmmerhusene skal de være tynde og
varme.