Logo

Koldhævet franskbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 dl koldt vand
10 g salt
10 g gær
1 kg sigtet spelt eller hvedemel
 
Gæren udrøres i vandet.
Hvedemel og salt hældes i lidt ad gangen og æltes til en ensartet dej.
Deles i 2 dele og hæver i en form.
Skal brødet bages fritstående, tilsættes lidt mere hvedemel til dejen.
De opslåede brød sættes i køleskab ½-1 døgn med et fugtigt klæde
over.
Tages ud af køleskabet og stilles til hævning et lunt sted til dobbelt
størrelse.
Brødene snittes og bages ved 220°C i ca. 35 min.
Når brødene har en temperatur på 100°C i midten, er de færdige.
Brug evt. et stegetermometer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.073 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her