Logo

Koldhævede citronboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g gær
6 dl vand
revet skal af 3 citroner
14 dl hvedemel
1 spsk salt
 
Rør gær, koldt vand, citronskal og hvedemel sammen og ælt dejen godt i 10-15
minutter. Tilsæt salt og ælt dejen yderligere et par minutter.
Del dejen i cirka 20 lige store dele og form dem som boller.
Læg bollerne på en bageplade og kom et fugtigt viskestykke eller plastfilm
med hvedemel over.
Lad bollerne hæve i køleskabet natten over.
Forvarm ovnen til 250°C.
Tag bollerne ud af køleskabet og lad dem stå i stuetemperatur i 10 minutter. Lav nogle snit i bollerne og drys lidt hvedemel på.
Sæt bollerne ind i ovnen og skru ned til 230°C.
Kom lidt vand i bunden af ovnen, for så får bollerne en flot overflade.
Bag bollerne i 25-30 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.913 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her