Dej:
25 g gær
50 g smør
2 ½ dl mælk
2 æg
2 spsk sukker
½ tsk salt
6-7 dl hvedemel
½ dl kokosmel
Fyld:
50 g smør
1 dl flormelis
1 dl kokosmel
Smuldre gæren i en skål.
Smelt fedtstofffet i en kasserolle, tilsæt mælk og lad det blive fingervarmt.
Hæld det over gæren og rør til gæren er opløst.
Pisk et æg og bland det i dejen sammen med sukker, salt og det meste af melet.
Arbejd det til en smidig dej og lad den hæve et lunt sted i ca 20 min. Rør fedtstoffet til fyldet blødt og tilsæt flormelis og kokosmel.
Læg dejen ud på melet bord og del den i tre dele.
Rul hver del ud til en rund plade, ca 30 cm i diameter.
Del hver plade i 8 trekanter.
Læg en klat af fyldet på hver og rul dem sammen fra den brede led mod spidsen. Bøj giflerne lidt.
Læg giflerne på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve 20 min. Pisk 1 æg sammen, pensl giflerne og drys dem med kokosmel.
Bag dem ved 225°C i ca 10-12 min eller til de har fået en flot farve. Tips:
Kom evt. lidt reven citron- eller appelsinskal i fyldet.