Klumper:
300 g farin
250 g honning
600 g hvedemel
1 spsk potaske
2 tsk stødt nellike
2 tsk stødt kanel
3 sammenpiskede æg
Fyld: ca. 500 g - afhængig af hvad man har eller har lyst til:
figner, dadler, rosiner, mandler, hasselnødder, valnødder, kandiseret
orangeskal...
Pynt: rosenblade og flormelis
Smelt farin og honning i en gryde ved svag varme.
Når blandingen er smeltet tages gryden af varmen og køles lidt ned.
Tilsæt de sammenpiskede æg og sigt hvedemel og krydderier i blandingen.
Tilsæt fyld.
Fordel i bradepande med bagepapir.
Bages ved 175ºC i ca. 60 minutter.
Den afkølede kage pyntes med sigtet flormelis og rosenblade.
Tips: Man kan vælge at lave kagen uden fyld.
Kagen kan serveres med en krydret gløgg.