En klassisk engelsk opskrift, der igen er blevet populær.
8 dekadente cupcakes:
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g brunt sukker
1 ¼ dl mælk
1 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
3 spsk usaltet smør, smeltet
200 g hakkede dadler
Pynt:
200 g brunt sukker
2 spsk usaltet smør
5 dl kogende vand
Varm ovnen op til 190°C og læg bagepapir i 8 huller i en muffinform.
Bland mel og sukker i en skål.
Pisk mælk, æg, vanilje og smør sammen i en anden skål, til det er glat og blegt - det tager 2-3 minutter.
Hæld blandingen i melblandingen og rør rundt med en træske.
Fold dadlerne i.
Fordel dejen i formene - fyld hvert hul halvt op.
Lav pynt: Drys 1 spsk sukker over dejen i hvert hul.
Tilsæt ½ tsk smør og hæld 1 spsk vand over hver af kagerne.
Bag kagerne i 25 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Vend kagerne ud på tallerkener, pil bagepapiret af og server straks.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Pudding-cupcakes med dadler og abrikos
Følg basisopskriften. Erstat halvdelen af de hakkede dadler med 200 g tørrede abrikoser.
Pudding-cupcakes med dadler og valnødder
Følg basisopskriften. Erstat halvdelen af de hakkede dadler med 200 g hakkede valnødder.
Pudding-cupcakes med dadler og pistacienødder
Følg basisopskriften. Erstat halvdelen af de hakkede dadler med 200 g hakkede pistacienødder.