En lille udgave af den klassiske key lime-pie. Disse kager er en fryd for øjet og smager endnu bedre!
18 dekadente cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
Fyld:
¾ dl limesaft
400 g kondenseret mælk fra dåse
Marengs:
3 æggehvider
¼ tsk eddike
75 g sukker
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav fyld: Bland limesaft og kondenseret mælk i en lille skål.
Skær toppen af hver kage og gravet lille hul i hver.
Fordel fyldet i hullerne og læg 'lågene' på igen.
Lav marengs: Pisk æggehvider og eddike, til der dannes bløde toppe.
Tilsæt ⅓ af sukkeret og pisk i yderligere 1 minut.
Gentag processen, til alt sukkeret er tilsat.
Skru ovnen op til 230°C.
Fordel marengsen oven på kagerne (brug evt. en sprøjtepose) og bag kagerne i 5 minutter, til de er gyldne.
Opbevar ikke kagerne længere end 1 dag i en lufttæt beholder.
Variationer:
Marengscupcakes med is
Følg basisopskriften. Erstat fyldet med 1 tsk is.
Læg kagerne i fryseren, til de skal serveres.
Marengscupcakes med chokolade
Følg basisopskriften.
Lav fyld: Erstat mælk og limesaft med 100 g mørke chokoladeknapper.
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle let af.
Fordel chokoladen i hullerne og skagerne i køleskabet, til fyldet er stivnet.
Pynt med marengs, når chokoladen er stivnet og bag kagerne i 5 minutter, til marengsen er gylden.
Marengscupcakes med citron
Følg basisopskriften. Lav fyld: Erstat limesaft med ¾ dl citronsaft.