Nyd bollerne som
tilbehør til en suppe eller varm ret eller brug dem i madpakken med lidt pølse
og nogle sprøde grønsager.
Arbejdstid: 20 min. Hævetid:
ca. 2½ time. Bagetid: ca. 20 min. Fryseegnet. Giver 10-12 stk.
#
2½ dl kogende vand
75 g knækkede
hvedekerner
25 g gær
2½. dl koldt vand 2 spsk
olie
2 tsk groft salt
50 g solsikkekerner
600 g hvedemel
1 æg til pensling
*
HÆLD næsten kogende
vand på hvedekernerne.
Lad det trække 1
time.
RØR smuldret gær ud
i koldt vand, og tilsæt blandingen til hvedekernerne sammen med salt, olie og
solsikkekerner.
TILSÆT gradvist
melet.
Rør først med en ske,
og ælt så med hænderne.
Dejen skal stadig
være fugtig.
LÆG dejen i en skål,
og dæk den med film eller et fugtigt klæde.
Lad dejen hæve 1½
time.
TRIL en pølse af
dejen, form 10-12 boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Tryk bollerne lidt
flade, og lad dem efter hæve tildækket i 30-45 min.
PENSL bollerne med
sammenpisket æg, og sæt bagepladen i midten af en 225 °C varm ovn.
Bag bollerne i ca.
15 min.
Bank på bunden af en
bolle. Den skal lyde hult.
Køl bollerne af på
bagerist.
TIPS: Pak de varme
nybagte boller ind i et rent viskestykke, hvis du ønsker en blød skorpe.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin