Dej:
¼ liter vand
125 g margarine
125 g hvedemel
1/8 tsk salt
1 tsk sukker
4-5 hele æg
½ tsk bagepulver
Fyld:
kagecreme af 2 ½ dl mælk
2 dl piskefløde
Pynt:
250 g marcipan
4 spsk kakao
Afbagt dej: Vand og margarine gives et opkog.
Gryden tages fra varmen.
Melet kommes i på én gang under kraftig piskning.
Afbagningen varmes igennem et øjeblik, til den slipper gryden.
Salt og sukker røres i.
Æggene og bagepulveret røres sammen og dryppes i, mens man rører
godt.
Æggene kan tilsættes lige, når afbagningen er taget fra ilden eller
først, når den er helt afkølet.
Hvis man begynder at røre æg i, når dejen er lunken, bliver den tynd
med det samme.
Dejen skal røres med så mange æg, at den er blød og smidig, men dog så
fast, at rørefurerne bliver stående.
Den sættes på smurte plader i aflange kager (6 cm) og stilles i
forvarmet ovn, midt i ovnen ved 200ºC.
Bages ca. 30-40 min. - de første 20 min. må ovndøren ikke åbnes.
Derefter regulerer man evt. varmen.
Når kagerne er kolde, fyldes de med creme og flødeskum.
Hver kage pakkes ind i tyndt udrullet marcipan og vendes i sigtet kakao.
“Øjne” kan prikkes med en træpind.