Nej, det er ikke din fantasi, der spiller dig et puds! Det er rigtigt: kagetærter med vermicelli, den samme form for pasta, som du kommer i suppe. Prøv at forestille dig dine gæsters ansigter, når du fortæller dem, hvad hoved-ingrediensen er!
16 stk cupcakes:
50 g rosiner
2 spsk rom
1 l sødmælk
200 g sukker
175 g vermicelli (lang, tynd spaghetti)
4 æg, delt i blommer og hvider
1 knivspids salt
karamel (enten hjemmelavet eller færdigkøbt)
Crème Anglaise - vaniljecreme - se opskrift
Pynt:
kandiserede kirsebær eller cocktailbær
grofthakkede valnøddekerner
A. Læg rosinerne i blød i rommen i 1 time.
Varm ovnen op til 180°C.
B. Bring mælken i kog med sukkeret i en stor gryde, tilsæt vermicelli, og lad dem koge i 8-10 minutter, mens du af og til rører i dem.
Tag gryden væk fra varmen, og stil den til afkøling.
Tilsæt først rosinerne og derpå æggeblommerne en efter en, og pisk godt efter hver tilsætning.
C. Pisk æggehviderne med salt, til de er stive, og vend dem forsigtigt i vermicelli-blandingen.
D. Kom lidt karamel (ca. 1 cm) i bunden af hvert hul i silikoneformene i almindelig størrelse.
Hæld så meget dej over karamellen, at formene bliver ¾ fyldte, og bag kagerne i ca. 15 minutter, eller til dejen er stivnet.
Køl dem helt af, inden du tager dem ud af formene.
Dæk kagerne med crème Anglaise, pynt dem med bær og valnøddekerner, og anret dem på tallerkener.
Tips: Hvis du laver karamel selv, så brug sukkerknalder i stedet for stødt melis.