250 g smeltet margarine helst becel
800 g sukker
1 l. kærnemælk
800 g sigtet hvedemel
4 tsk natron
8 tsk kanel
Glasur:
100 g smeltet margarine helst becel
500 g flormelis
4 tsk vanilje sukker
8 spsk stærk varm kaffe
2 spsk kakao
Smeltet margarine røres grundigt sammen med sukkeret, brug håndmikser.
Derefter hældes kærnemælken i lidt efter lidt.
Hvedemel, kanel og natron sigtes derefter i lidt ad gangen under omrøring.
Det anbefales, at man sigter melet, da dejen så ikke laver melklumper.
Når man så har rørt det hele godt og grundigt sammen hældes det i en stor bradepande.
Bages ved 200ºC i alm. ovn. og ved 185ºC i varmluftsovn i ca. 30 minutter.
Når kagen er afkølet røres glasuren sammen i nævnte rækkefølge.
Gryden skal tages af varmen og det hele skal røres hurtigt sammen.
Hvis flormelis bliver for varmt, bliver det til en hård tør glasur og ikke
cremet.
Den bliver altså lækker cremet, hvis men rører det hurtigt sammen.
Lækker kage, der bør opleves af alle.