Logo

Kanelgifler 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(15-20 stk)
 
Dej:
35 g gær
1 ¾ dl lunkent vand
35 g sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 æg
35 g smør
425 g hvedemel
 
Remonce:
150 g smør
150 g sukker
35 g kanel
 
Creme:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
korn af 1 stang vanilje
3 ½ dl mælk
1-1 ½ spsk Maizena
 
Creme:
Rør Maizena ud i lidt kold mælk.
Kom resten af mælken, æggeblommer, sukker og vanilje i en kasserolle og varm op ved middel varme.
Tilsæt Maizenablandingen og kog cremen igennem et par minutter.
Afkøl cremen inden brug.
Remonce: Smør, sukker og kanel røres til en jævn blød masse.
 

Dej:
Smuldr gæren i lunkent vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til en smidig dej. Stil dejen et lunt sted 15-20 minutter til hævning.
Rul dejen ud til en firkant på cirka 50x20 cm og cirka 0,3 cm tyk.
Fordel først remonce over dejen, dernæst creme.
Rul dejen "løst" sammen på den lange led og tryk den let flad.
Skær med en skarp kniv skiver på 3-4 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad giflerne efterhæve 45-50 minutter.
Pensl med æg og bag 8-9 minutter ved 235°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.965 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her