(15-20 stk)
Dej:
35 g gær
1 ¾ dl lunkent vand
35 g sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 æg
35 g smør
425 g hvedemel
Remonce:
150 g smør
150 g sukker
35 g kanel
Creme:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
korn af 1 stang vanilje
3 ½ dl mælk
1-1 ½ spsk Maizena
Creme:
Rør Maizena ud i lidt kold mælk.
Kom resten af mælken, æggeblommer, sukker og vanilje i en kasserolle og varm op ved middel varme.
Tilsæt Maizenablandingen og kog cremen igennem et par minutter.
Afkøl cremen inden brug.
Remonce: Smør, sukker og kanel røres til en jævn blød masse.
Dej:
Smuldr gæren i lunkent vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til en smidig dej. Stil dejen et lunt sted 15-20 minutter til hævning.
Rul dejen ud til en firkant på cirka 50x20 cm og cirka 0,3 cm tyk.
Fordel først remonce over dejen, dernæst creme.
Rul dejen "løst" sammen på den lange led og tryk den let flad.
Skær med en skarp kniv skiver på 3-4 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad giflerne efterhæve 45-50 minutter.
Pensl med æg og bag 8-9 minutter ved 235°C.