Et dejligt brød med kanelfyld.
Dej:
50 g gær
½ dl lunkent vand
2 æg
100 g smør
1 ½ dl mælk
1 tsk Salt
500 – 600 g hvedemel
Fyld:
100 g smør
100 g brun farin
1 spsk Kanel
Pensling: Sammen pisket æg
Pynt: Perlemelis eller hvid glasur
Udrør gæren med lunkent vand.
Tilsæt æggene.
Smelt smørret, lad det svale lidt af, bland det med den kolde mælk.
Hæld blandingen over gæren, når den er lillefinger varm.
Tilsæt salt og noget af melet.
Slå dejen godt sammen og ælt den igennem på bordet, med så meget hvedemel, som den kan tage.
Læg dejen i skålen, læg et fugtigt klæde over og lad dejen hæve 30 min. Slå dejen ned og ælt den igennem.
Udrul den på et melet bord i længde som en aflang form 1 ¼ l og ca. 4
gange så bred.
Rør smørret sammen med brun farin og kanel og smør fyldet over dejen i et jævnt lag, knap ud til den ene langside, pensel den frie kant med æg.
Rul brødet sammen, og læg det så sammenføjningen kommer nedad, i en
velsmurt form.
Lad brødet efterhæve 15 minutter.
Tænd ovnen og indstil den på 200ºC.
Pensel med sammenpisket æg og drys perlemelis over eller kom glasur på.
Bag brødet på nederste rille i ovnen ved 200ºC i ca. 35–45 minutter.