Dej:
3 dl hvedemel
125 g smør
2 spsk sukker
1 æggeblomme
3 spsk vand
1 dl piskefløde
halve valnøddekerner
Fyld:
1 dl sukker
1 ¼ spsk kanel
3 dl piskefløde
Hak hvedemel og fedtstof sammen.
Tilsæt sukker, æggeblommer og vand og arbejd dejen hurtig sammen.
Du kan også lave den i køkkenmaskinen.
Pak dejen i plastfolie og lad den hvile i køleskabet ca 1 time.
Rul dejen ud på et melet bord.
Beklæd en pieform med løs bund, ca 24 cm i diameter, med dejen.
Klem den godt fast op af formens kant.
Prik bunden med en gaffel og forbag den i 10 min ved 200°C på midterste rille.
Bland sukker og kanel til fyldet og rør blandingen i 2 dl upisket fløde. Hæld blandingen i pieformen og bag den yderligere 20 min.
Lad pien køle og tag den ud af formen.
Fløden stivner, når den bliver kold, så pien er let at skære i pæne stykker.
Pisk 1 dl fløde til skum og sprøjt små rosetter i kanten.
Pynt med halve valnøddekerner.