Kagerne her passer perfekt til en julekomsammen. De kan også serveres juleaften, når julemanden er kørt videre i sin kane, og børnene er puttet.
Jul med sne cupcakes er fryseegnet, ja de er.
18 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
Glasur:
115 g usaltet smør
225 g flormelis, sigtet
1 tsk vaniljeekstrakt
2 tsk lys tør sherry
4 spsk kokosmel
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur:
Pisk smør, flormelis, vaniljeekstrakt og sherry i en skål, til det er glat og cremet.
Smør glasuren på kagerne og drys med lidt kokosmel, så det ligner sne.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Julecupcakes med birkes og sne
Følg basisopskriften.
Tilsæt 2 spsk birkesfrø, når dejen er rørt sammen.
Julecupcakes med bær og sne
Følg basisopskriften.
Fold 4 spsk tørrede blandede tranebær, kirsebær og blåbær i dejen, når den er rørt sammen.
Julecupcakes med hasselnødder og sne
Følg basisopskriften.
Fold 3 spsk ristede hakkede hasselnødder i dejen, når den er rørt sammen.