Disse saftige, sprøde kager er fine som dessert eller velkomstsnack, og hvis de ikke alle forsvinder som dug for solen, holder de sig godt og kan spises til morgenmad.
12 cupcakes:
125 g blødt smør
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk stødt kanel
75 g havregryn
150 g sukker
1 æg
1 tsk vaniljeessens
2 ½ dl cremefraiche
12 tsk jordbærsyltetøj
Havreknas til topping:
50 g havregryn
50 g lyst rørsukker
2 spsk med top mel
1 tsk stødt kanel
60 g smør, isafkølet, skåret i små stykker
Topping: Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør, til den danner klumper. Stil den til side.
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland de tørre ingredienser, og stil dem til side.
B. Rør smør og sukker i køkkenmaskinens store skål, til det er cremet og luftigt. Tilsæt æg og vaniljeessens. og rør godt.
Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med cremefraiche, og rør grundigt mellem hver tilsætning.
C. Fordel halvdelen af dejen i papirformene.
Lav en fordybning i hver, og kom 1 tsk jordbærsyltetøj i.
Dæk med resten af dejen.
Drys lidt topping over hver kage med fingrene.
Bag dem i 25-30 minutter, eller til de er brune ovenpå.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Tips: Du kan bruge alle slags syltetøj eller marmelade til fyldet.