2 spsk rosiner
4 spsk mørk rom
5 æg
3 spsk sukker
1 knsp salt
5 dl mælk
1 tsk vanilje
2 ½ dl (200 g) hvedemel
50 g smør
flormelis
Sæt rosinerne i blød i rommen i ½ time.
Pisk æggeblommerne skummende med salt og sukker.
Rør mælk og vanilje i, kom melet i lidt ad gangen.
Bland forsigtigt rosinerne i.
Pisk æggehviderne helt stive (et meget lille drys salt gør det lettere).
Bland dem forsigtigt i dejen, med en dejskraber.
Smelt 1 spsk smør i en pande og hæld halvdelen af dejen i.
Bag den ca. 4 minutter, til den er lysebrun i bunden.
Vend pandekagen ved hjælp af et låg og bag den på den anden side.
Del den eventuelt i 6-8 dele, der lægges på et varmt fad, der stilles i ovn ved 100ºC.
Smelt resten af smørret og kom resten af dejen på panden.
Ved serveringen drysses med flormelis (gennem fin sigte), og serveres med frugtkompot og/eller en god syltetøj.