Logo

Kaiserschmarrn 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 spsk rosiner
4 spsk mørk rom
5 æg
3 spsk sukker
1 knsp salt
5 dl mælk
1 tsk vanilje
2 ½ dl (200 g) hvedemel
50 g smør
flormelis
 
Sæt rosinerne i blød i rommen i ½ time.
Pisk æggeblommerne skummende med salt og sukker.
Rør mælk og vanilje i, kom melet i lidt ad gangen.
Bland forsigtigt rosinerne i.
Pisk æggehviderne helt stive (et meget lille drys salt gør det lettere).
Bland dem forsigtigt i dejen, med en dejskraber.
Smelt 1 spsk smør i en pande og hæld halvdelen af dejen i.
Bag den ca. 4 minutter, til den er lysebrun i bunden.
Vend pandekagen ved hjælp af et låg og bag den på den anden side.
Del den eventuelt i 6-8 dele, der lægges på et varmt fad, der stilles i ovn ved 100ºC.
Smelt resten af smørret og kom resten af dejen på panden.
Ved serveringen drysses med flormelis (gennem fin sigte), og serveres med frugtkompot og/eller en god syltetøj.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.764 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her