Dej:
4 æg
2 dl sukker
1 dl hvedemel
¾ dl kartoffelmel
1 ½ tsk bagepulver
Fyld:
1 dl jordbærsyltetøj
1 - 1 ½ l. jordbær
3 dl piskefløde
75 g reven marcipan
Garnering:
200 g blød nougat
Pisk æg og sukker let og luftig.
Rør hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i og rør til dejen er glat og jævn.
Bages ved 200°C på nederste rille i ca. 30 min.
Vend kagen ud og lad den køle.
Del kagen i tre bunde.
Læg den underste på et fad og dæk den med jordbærsyltetøj.
Skyl jordbærrene og fjern stilken.
Skær halvdelen af bærrene i skiver.
Pisk fløden stiv og bland ¾ af flødeskummet med de skivede jordbær.
Læg halvdelen af jordbærskummet på syltet og dæk med næste tærtebund.
Bred resten af jordbærskummet over og drys reven marcipan over skummet.
Læg sidste bund på og bred den sidste ¼ af flødeskummet over hele tærten.
Del resten af jordbærrene i halve og læg dem midt på tærten.
Rør nougat blød og sprøjt den i en bort rundt om og evt. også kanten.