Bunde:
100 g blødt smør
125 g sukker (ca. 1 ½ dl)
2 æg
1 dl mørk sirup
2 tsk stødt kanel
1 tsk kardemomme
225 g hvedemel (ca. 3 ¾ dl)
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 dl mælk
Creme:
175 g smør el. margarine
100 g sigtet flormelis
saft af 1 citron el 150 g abrikosmarmelade
Sirupsbunde:
Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Kom det ene æg i og pisk
godt.
Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig.
Vend sirup i.
Bland kanel, kardemomme, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker.
Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med
mælken.
Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk.
Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.
Lagene lægges sammen med smørcreme eller marmelade og dækkes med
glasur.