Havremel, kommen og korender er typiske for det klassiske irske soda bread, men denne lettere udgave vil helt sikkert også få dig i stemning. Skyl dem ned med et glas irsk whiskey eller Baileys Irish Cream, så kan det være, at du får nogle nisser at se!
16 stk. cupcakes:
300 g hvedemel
1 spsk havregryn, knuste
2 tsk bagepulver
2 tsk natron
125 g smør ved stuetemperatur
200 g sukker
2 æg
1 ¾ dl kærnemælk
75 g korender eller rosiner
1 spsk kommen (kan udelades)
Irsk whiskeyglasur:
60 g smør ved stuetemperatur
300 g flormelis
2 spsk irsk whiskey eller Baileys Irish Cream
grøn frugtfarve (kan udelades)
grønt sukker eller sukkerkugler til pynt
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland de tørre ingredienser, og stil dem til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Rør melblandingen i skiftevis med kærnemælk, og vend korender eller rosiner og evt. kommen i.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Irsk whiskeyglasur:
Rør smør, sukker og salt lyst og luftigt, og tilsæt langsomt enten whiskey eller Baileys samt evt. frugtfarve.
Pisk, til massen er smørbar, og overtræk de afkølede kager med den.
Pynt med grønt sukker eller sukkerkugler.
Tips: Hvis du ønsker en mere enkel og alkoholfri kage, så drys blot med flormelis og pynt som ellers.