Tag kagerne ud af fryseren, en halv time før de skal serveres.
18 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
4 spsk kakaopulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
Fyld og glasur:
2 dl chokoladeis
100 g mørke chokoladeknapper
¾ dl piskefløde
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og cremet - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Skær toppene af kagerne og smør lidt blød is på bunden.
Læg toppene på igen og skagerne i fryseren.
Lav glasur: Smelt chokoladen over vandbad.
Tag skålen af varmen og tilsæt fløde og bland det godt.
Lad glasuren køle let af.
Tag kagerne ud af fryseren og fordel glasuren over kagerne.
Stil dem igen i fryseren, så glasuren stivner.
Frys kagerne i op til 3 måneder.
Iscupcakes med chokolade
Iscupcakesmed vanilje
Følg basisopskriften. Erstat chokoladeisen med 2 dl vaniljeis.
Iscupcakes med chokolade og pebermynte
Følg basisopskriften. Erstat chokoladeisen med 2 dl chokoladeis med pebermynte.
Iscupcakes med karamel
Følg basisopskriften. Erstat chokoladeisen med 2 dl karamelis.