100 g margarine
3 dl mælk
25 g gær
1 pisket æg
2 ½ spsk sukker
¼ tsk salt
600 g hvedemel
Fyld:
1 dl rosiner
½ dl sukat
1 tsk kardemomme
æg til pensling
1 spsk sukker
Margarinen smeltes og mælken hældes i.
Hæld det over i en skål og vent til temperaturen er under 37ºC. Gæren røres ud. Æg, sukker og salt tilsættes.
Melet æltes ind i dejen lidt efter lidt indtil dejen er glat og smidig. Dejen stilles til hævning under et viskestykke i ca. 45 minutter.
Dejen rulles ud til en firkant på ca. 30 x 40 cm.
Fyldes fordeles på dejen og dejen rulles sammen fra langsiden.
Enderne foldes ind og brødet efterhæver i ca. 30 minutter.
Brødet pensles med æg og drysse med sukker.
Bages ved 200ºC i ca. 40 minutter på midterste ribbe.