100 g margarine
3 dl mælk
25 g gær
1 pisket æg
2 ½ spsk sukker
¼ tsk salt
600 g hvedemel
Fyld:
1 dl rosiner
½ dl sukat
1 tsk kardemomme
1 æg til pensling
1 spsk sukker
Margarinen smeltes og mælken hældes i.
Når mælkeblandingen er fingervarm, ca. 37°C hældes den i en dejskål.
Gæren røres ud og æg, sukker og salt tilsættes.
Melet ældes ind i dejen lidt efter lidt indtil dejen er glat og smidig.
Dejen stilles til hævning under et viskestykke ca. 45 min.
Dejen rulles ud til en firkant på ca. 30x40 cm.
Fyldet fordeles på dejen, og dejen rulles sammen fra langsiden.
Enderne foldes ind og brødet efterhæver ca. 30 min.
Brødet pensles med æg og drysses med sukker.
Brødet bages midt i ovnen i ca. 40 min. ved 200°C.