Disse horn er ikke helt så fedtholdige som croissanter.
5 dl lunkent vand
100 g gær
50 g smør eller margarine
2 tsk salt
800-900 g hvedemel
150-200 g smør til udrulning
Gæren smuldres i et dejfad. Tilsæt vand, smeltet smør og ¾ af hvedemelet. Resten skal bruges til udrulning. Ælt dejen, til den er smidig og glat, men stadig lidt løs. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 min.
Ælt dejen på et meldrysset bord, og tilsæt lidt mere hvedemel efterhånden. Tril dejen til en rund kugle, tryk den flad, og skær et stort kryds i den. Træk snitfladerne fra hinanden, og læg tynde skiver smør ned i midten. Luk snitfladerne igen, ælt dejen, og rul den ud til en temmelig tyk firkant. Fold den sammen tre gange, som man folder en serviet. Lad dejen hvile et køligt sted i en times tid.
Rul dejen tyndt ud enten til runde cirkler eller en aflang plade, som skæres ud i trekanter. Pensl dejen med smør. Form hornene, og læg dem på en smurt bageplade. Lad dem hæve til dobbelt størrelse.
Bag hornene midt i ovnen ved 250º i ca. 10 min. Lad dem køle af på en bagerist.