Logo

Horn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse horn er ikke helt så fedtholdige som croissanter.

5 dl lunkent vand
100 g gær
50 g smør eller margarine
2 tsk salt
800-900 g hvedemel
150-200 g smør til udrulning

Gæren smuldres i et dejfad. Tilsæt vand, smeltet smør og ¾ af hvedemelet. Resten skal bruges til udrulning. Ælt dejen, til den er smidig og glat, men stadig lidt løs. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 min.
Ælt dejen på et meldrysset bord, og tilsæt lidt mere hvedemel efterhånden. Tril dejen til en rund kugle, tryk den flad, og skær et stort kryds i den. Træk snitfladerne fra hinanden, og læg tynde skiver smør ned i midten. Luk snitfladerne igen, ælt dejen, og rul den ud til en temmelig tyk firkant. Fold den sammen tre gange, som man folder en serviet. Lad dejen hvile et køligt sted i en times tid.
Rul dejen tyndt ud enten til runde cirkler eller en aflang plade, som skæres ud i trekanter. Pensl dejen med smør. Form hornene, og læg dem på en smurt bageplade. Lad dem hæve til dobbelt størrelse.
Bag hornene midt i ovnen ved 250º i ca. 10 min. Lad dem køle af på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.561 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her