Disse tunge, klistrede honningkager kan bages i urtepotter - det giver dem en rustik charme. Ved at dryppe med citronsukker giver man kagernes sødme et skarpt modspil.
12 cupcakes:
150 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
1 spsk + 2 tsk bagepulver
4 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
225 g lyst brunt sukker
2 æg
1 ¼ dl honning
115 g usaltet smør, smeltet
1 ¾ dl mælk
2 spsk kandiseret ingefær, grofthakket
Pynt/dryp: 125 g flormelis + 5 spsk citronsaft
Varm ovnen op til 175°C og læg 12 papirforme i en muffinform eller beklæd 12 små urtepotter med bagepapir.
Sigt de to slags mel, bagepulver, ingefær og kanel i en stor skål.
Bland resten af ingredienserne i en skål og pisk dem med en elektrisk håndmikser, til blandingen er glat - det tager 2-3 minutter.
Rør de våde ingredienser i de tørre.
Fordel dejen i papirforme eller potter og bag kagerne i 20 minutter.
Tag form eller potter ud af ovnen og lad dem køle af i 10 minutter.
Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist.
Lav blanding til at dryppe med: Sigt flormelis i en skål, tilsæt langsomt citronsaft og rør, til det er lige netop blandet.
Dryp blandingen over kagerne.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage.
Variationer:
Frugtpotter
Følg basisopskriften.
Fold 75 g blandede tørrede frugter (fx abrikoser, rosiner og lyse rosiner) i æggeblandingen, inden den røres i de tørre ingredienser.
Rabarberpotter
Følg basisopskriften.
Tilsæt 75 g kogte og sødede rabarber til æggeblandingen, inden den røres i de tørre ingredienser.
Bananpotter
Følg basisopskriften.
Tilsæt 1 moset banan til æggeblandingen, inden den røres i de tørre ingredienser.