Logo

Honningkager med figner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grunddej
400 g honning
400 g hvedemel

3 tsk (8 g) blandede, fintstødte krydderier, fx. kardemomme, nelliker, kanel og muskatnød
2 tsk (8 g) potaske opløst i lidt vand
2 tsk (10 g) hjortetaksalt
1 æggeblomme
1 tsk revet appelsinskal
200 g figner

1. Rør honning og hvedemel sammen til en grunddej. Det er
nemmest, hvis honningen har stuetemperatur. Grunddejen kan
virke tør og smuldrende, sådan skal den være, så tilsæt
aldrig vand. Stil grunddejen tildækket i køleskabet mindst
en uge.
2. De øvrige ingredienser æltes i grunddejen. Da grunddejen
er meget stiv og tør, kan man anvende en køkkenmaskine til
æltning. Den færdige dej skal være som en mørdej.
3. Fignerne befries for stilke og hakkes fint med en kniv.
Fignerne æltes ind i dejen.
4. Dejen rulles ud til 1 cm tykkelse. Dejen udstikkes i
forskellige forme - hjerter, figurer etc. Dejen uden om
formene kan rulles ud igen og udstikkes.
5. Kagerne sættes på to bageplader og bages midt i ovnen
ved 170°C i 14 minutter.
Kagerne bliver bedre af at stå nogle dage, fx. i en
kagedåse uden tætsluttende låg. Kagerne kan pensles med
mørk chokolade. Beregn 100 g mørk chokolade til 20 kager.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.088 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her