Logo

Honningkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

350 g farin
175 g margarine
3 tsk kanel
2 tsk ingefær
2 tsk nellike
75 g mandler
75 g sukat
75 g pomeransskal
75 g rosiner
675 g hvedemel
2 tsk natron
2 tsk hjortetaksalt
¾ dl vand
 
Fyld: Abrikosmarmelade
Overtræk: Chokolade
Pynt: Smuttede mandler, pyntebær og valnødder
 
Kom honning, farin og margarine i en gryde og smelt det sammen - blandingen afkøles.
Rør kanel, ingefær og nelliker i.
Skold, smut og hak mandlerne og bland dem i sammen med hakket sukat, pomeransskal og rosiner.
Bland med natron og hjortetaksalt og rør det i dejen - sammen med vand. Kom dejen i en smurt bradepande (ca. 25 x 40 cm).
Bag kagen ca. 1 time ved 175ºC.
Lad kagen trække til næste dag.
Kagen deles og smøres med et tyndt lag abrikosmarmelade, lægges
sammen og skæres ud i små firkanter ca. 3 x 3 cm.
Kagerne overtrækkes med chokolade og pyntes.
Tips: Kan fryses.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.652 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her