12 stykker
#
500 g honning
125 g sukker
3 æg
1 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel
1 appelsin reven skal heraf
1 dl piskefløde
2 spsk ymer eller yoghurt
2 tsk hjortetaksalt
500 g hvedemel
Smørcreme:
150 g smør, usaltet
125 g flormelis
2 æggeblommer, past.
Glasur:
Flormelis
Kakao
vand
*
Varm honning og sukker i en gryde under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Afkøl blandingen til den er lunken.
Pisk æggene let sammen og rør dem i tillige med ingefær, kanel, appelsinskal, piskefløde og ymer.
Bland mel med hjortetaksalt og sigt det i.
Rør dejen ensartet og kom den i en lille bradepande ca. 23x33 cm foret med bagepapir.
Bages på i en forvarmet ovn ved 165°C i 1 time og 15 minutter.
Kagen afkøles i formen.
Herefter flækkes den igennem 1 til 2 gange, så man har 2 eller 3 skiver kage, disse lægges sammen med smørcremen.
Pynt med glasur inden den serveres.
Tips: Det ene lag kan evt være abrikosmarmelade.