Logo

Hjemmebagte isvafler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 æg
1 ¼ dl sukker
100 g hvedemel
100 g smør
 
På bagsiden af bagepapir tegner du ringe på ca 12 cm i diameter, brug evt en underkop, og vend så papiret om.
Pisk de hele æg godt.
Tilsæt sukker og pisk, til æggemassen er let og luftig.
Fold forsigtigt hvedemel og halvsmeltet smør i med en dejskraber, der må ikke røres for meget.
Smør et tyndt lag ud i de markerede ringe.
Bag kagerne ved 200ºC i ca 5 minutter, til de er lysegule i kanten.
Tag pladen halvt ud af ovnen og fold dem en efter en om hånden til et kræmmerhus.
Sæt dem straks i et glas eller flaske, til de stivner.
(Processen skal gå hurtigt, så øv dig i at lave kræmmerhuse af et stykke papir først).
Hvis dejen afkøles så meget, at den ikke kan bøjes, skubbes pladen ind i ovnen igen, for at kagerne kan blive bløde.
Opbevar kræmmerhusene i dåser med tætsluttende låg, som stilles et lunt sted. Umiddelbart før servering fyldes kræmmerhusene med is eller flødeskum og pyntes med gele eller syltetøj.
For at kunne nå at forme kræmmerhusene skal de være tynde og varme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.222 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her