Kombinationen af frugt og nødder giver disse cupcakes en vidunderlig konsistens.
12 cupcakes:
2 spsk kogende vand
2 spsk kaffepulver
1 spsk mælk
110 g usaltet smør, smeltet
3 spsk hakkede hasselnødder
400 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
175 g sukker
1 tsk natron
2 letpiskede æg
2 ¼ dl kærnemælk
225 g friske hindbær
Varm ovnen op til 200°C og smør 12 huller i en muffinform.
Hæld 2 spsk kogende vand over kaffepulveret i en lille skål eller en kop.
Rør mælken i og stil det til side, så det kan køle af.
Bland hasselnødder, mel, bagepulver, sukker og natron i en skål med en ske. Pisk æg og kærnemælk i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er blandet - det tager 2-3 minutter.
Rør den afkølede kaffe i.
Tilsæt melblandingen til kærnemælksblandingen og rør, til det er blandet.
Fold forsigtigt hindbærrene i.
Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lade den køle af i 5 minutter.
Server kagerne stra ks.
Opbevar cupcakes i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Muffins med hindbær og pinjekerner
Følg basisopskriften. Erstat hasselnødder med 3 spsk hele pinjekerner.
Muffins med blåbær og kaffe
Følg basisopskriften. Erstat hindbær med 225 g blåbær.
Muffins med bær og kaffe
Følg basisopskriften. Erstat halvdelen af hindbærrene med 115 g friske brombær.