Logo

Hindbær og kaffe cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hindbær og kaffe cupcakes

Kombinationen af frugt og nødder giver disse cupcakes en vidunderlig konsistens.

 

12 cupcakes:

2 spsk kogende vand

2 spsk kaffepulver

1 spsk mælk

110 g usaltet smør, smeltet

3 spsk hakkede hasselnødder

400 g hvedemel

2 ½ tsk bagepulver

175 g sukker

1 tsk natron

2 letpiskede æg

2 ¼ dl kærnemælk

225 g friske hindbær

 

Varm ovnen op til 200°C og smør 12 huller i en muffinform.

Hæld 2 spsk kogende vand over kaffepulveret i en lille skål eller en kop.

Rør mælken i og stil det til side, så det kan køle af.

Bland hasselnødder, mel, bagepulver, sukker og natron i en skål med en ske. Pisk æg og kærnemælk i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er blandet - det tager 2-3 minutter.

Rør den afkølede kaffe i.

Tilsæt melblandingen til kærnemælksblandingen og rør, til det er blandet.

Fold forsigtigt hindbærrene i.

Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lade den køle af i 5 minutter.

Server kagerne stra ks.

Opbevar cupcakes i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Muffins med hindbær og pinjekerner

Følg basisopskriften. Erstat hasselnødder med 3 spsk hele pinjekerner.

 

Muffins med blåbær og kaffe

Følg basisopskriften. Erstat hindbær med 225 g blåbær.

 

Muffins med bær og kaffe

Følg basisopskriften. Erstat halvdelen af hindbærrene med 115 g friske brombær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.685 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her