5 dl havregryn (150 g)
4 dl hvedemel (240 g)
2 tsk bagepulver
1 ½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
½ tsk salt
2 æg
1 dl fromage fraise (alternativ ymer/tykmælk)
3 spsk kakao.
Tænd ovnen på 225ºC.
Bland de tørre ingredienser.
Rør æg og mælkeprodukt i.
Ælt det hele sammen til en klump.
Lav tre smalle, aflange baner (på et meldrysset bord) og læg dem på en bageplade.
Bag midt i ovnen i ca. 15 min.
Tag pladen ud og skær dejen i mindre, skrå stykker med en skarp kniv.
Bag kagerne i ovnen med snitfladen opad i ca. 10 min.
Åbn ovndøren på klem, sluk ovnen og lad kagerne stå et par timer og tørre.
Kom dem i en kagedåse.
Tips: Disse kager kan umiddelbart virke temmeligt hårde, men jeg har opdaget, at de er særdeles velegnede til at dyppe i kaffen, så smager de rigtig godt og mætter pga. havregrynene.
Det er et godt alternativ til småkager, og de kan minde om de italienske biscotti-kager. Der bliver ca. 35-40 stk ud af denne opskrift.
I stedet for kakao kan dejen smages til med kardemomme, kanel etc. hvilket jeg godt nok ikke har prøvet selv.
Du kan også bage dem uden kakao.