Havregrød:
4 dl vand
60 havregryn (ca. 2 dl)
1 tsk salt
1 pk. gær (50 g)
5 dl mælk
2 spsk olie
1 spsk sukker
180 g fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)
925 g hvedemel (ca. 151/2 dl)
Vand, havregryn og salt koges i ca. 2 min. til havregrød.
Grøden afkøles.
Mælken lunes (37°C) og gæren udrøres heri.
Havregrød, olie, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes.
Hold lidt af hvedemelet tilbage.
Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 30 min.
Dejen æltes godt igennem og deles i 32 portioner, som formes til boller..
Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket
i ca. 30 min.
Bollerne pensles med mælk og bages i en forvarmet i ca. 15 min. ved 200°C på næstnederste ovnrille.