Oatmeal Pie - 8 - 10 stykker
2 store æg
2 dl honning
2 ½ dl valsede havregryn
150 g lys farin (mørk farin)
Ca. 110 g smør eller margarine - smeltet
2 dl rosiner eller sultane-rosiner
2 dl hakkede valnødder eller pekannødder
1 tsk stødt kanel
2 spks. fint revet appelsinskal
Serveres med vaniljeis
Dej:
210 g hvedemel - tilsæt 3 g tørgær
½ tsk salt
110 g plantemargarine eller smør, eller en blanding, afkølet og skåret i terninger
Ca. 5 spks. isvand
Tilbered dejen. Sigt hvedemel og salt ned i en røreskål. Margarine eller smør hakkes i, til dejen har fået en grovkornet konsistens. Rør rundt med en gaffel, mens vandet hældes i, en spiseskefuld ad gangen, til dejen er blød. Den nøjagtige mængde vand afhænger af, hvor meget melet absorberer.
Saml dejen til en kugle. Rul den ud på et let melet bord til en ca. 27 cm. stor cirkel, ca. 3 mm tyk. Læg dejen i en rund form med en diameter på ca. 22 cm., så en ca. 1 cm. bred dejkant hænger ud over formen. Fold dejen ud over kanten og tryk den godt fast. (Lav små dejblade af resterne med en kagerulle og sæt dem fast langs kanten med lidt vand). Tildæk dejbunden og sæt den koldt i mindst 1 time.
Forvarm ovnen til 175°.
Kom æggene i en stor røreskål og pisk dem let sammen. Pisk honning, havregryn, mørk farin, smør eller margarine, rosiner eller sultanaer, valnødder, kanel og appelsinskal i.
Kom fyldet i dejbunden og glat det ud. Bages på midterste rille i ovnen i 40 - 45 min. Tærten er færdig, når man kan stikke i den med en kniv, uden at der hænger dej ved, når man trækker den op af tærten. Tærten tages ud af ovnen og afkøles på en bagerist i 10 min. før servering.