Gysende lækre - giv dem til børnene, hvis de truer med ballade!
12 alm eller 6 store cupcakes:
200 g hvedemel
1 tsk kanel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk allehånde
275 g sukker
1 ¼ dl vegetabilsk olie
2 æg, letpiskede
1 ¼ dl mælk
1 ½ dl græskarpure
Pynt:
50 g orange fondant
50 g sort fondant
3 spsk jordbærmarmelade
Varm ovnen op til 175°C og læg papirforme i en muffinform.
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Pisk olie, æg og mælk sammen i en stor skål og rør græskarpure i.
Bland melblandingen med græskarblandingen og fordel dejen i papirformene.
Bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist.
Drys flormelis på to stykker bagepapir.
Rul orange fondant ud (tykkelse: 3 mm).
Brug en kageudstikker til at trykke fx dødningehoveder eller hekse ud.
Læg figurerne på det ene stykke bagepapir.
Rul sort fondant ud (tykkelse: 3 mm).
Skær 6 cirkler (diameter: 6 cm) ud.
Læg dem på det andet stykke bagepapir.
Pensl overfladen af hver cupcake med marmelade.
Læg en sort cirkel oven på hver kage og pynt med en figur.
Drys eventuelt med slik.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 2 dage.
Variationer:
Græskarcupcakes med rosiner
Følg basisopskriften.
Tilsæt 100 g rosiner, efter at melblandingen er foldet i græskarblandingen.
Græskarcupcakes med ingefær
Følg basisopskriften.
Tilsæt 100 g hakket, kandiseret ingefær, efter at melblandingen er foldet i græskarblandingen.
Græskarcupcakes med pekannødder
Følg basisopskriften.
Tilsæt 100 g hakkede pekannødder, efter at melblandingen er foldet i græskarblandingen.