Chokoladekage lagt sammen med appelsinsmørcreme og pyntet som en græskarmand.
#
Kage:
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk salt
3 æg
100 g smør
250 g sukker
2 dl kærnemælk eller mælk
125 g mørk chokolade
Fyld:
75 g smør
Skal af 1 usprøjtet appelsin
Skal af 1 usprøjtet citron
2 pasteuriserede æggeblommer
500 g flormelis
3 spsk appelsinsaft
Evt. gul og rød frugtfarve
Pynt: 2-3 stykker mørk pålægschokolade, evt. lidt grøn marcipan eller pistaciemasse
*
Tænd ovnen på 175ºC.
Sigt hvedemel og bagepulver over i en skål og tilsæt salt.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk smør og sukker cremet og tilsæt æggeblommerne.
Rør skiftevis hvedemel og kærnemælk i til en lind dej.
Smelt chokoladen over vandbad og vend dem i dejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Fyld dejen i en smurt springform (24 cm) og bag kagen i ca. 1 time – prøv med en kødnål, om den er gennembagt.
Lad den afkøle på en rist og tag den ud af formen efter 10 minutter.
Fyld:
Pisk smør cremet med fintrevet appelsin- og citronskal.
Pisk æggeblommerne i og tilsæt flormelis og appelsinsaft.
Tilsæt evt. lidt farve for at gøre cremen rigtig orange.
Del den afkølede kage i to bunde og læg dem sammen med halvdelen af appelsincremen. Overtræk kagen med resten af cremen og lav et ansigt med udskåret pålægschokolade. Pynt evt. med top og stilk lavet af marcipan eller pistaciemasse.
Stil kagen et køligt sted.