Dej:
200 g god mørk chokolade
100 g smør
2 dl sukker
4 æggeblommer
1 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
smør og rasp til formen
3 dl piskefløde
Garnering:
75 g mørk chokolade
75 g ristede mandelflager
Bræk chokoladen i stykker.
Lad den smelte i en skål over varmt vand.
Rør fedtstof og sukker hvidt og luftig, tilsæt ægggeblommer, en ad gangen, og den smeltede chokolade.
Tilsæt hvedemel, sigt bagepulver i og rør rundt.
Smør en rund form ca 22 cm i diameter, og drys med rasp.
Hæld dejen i og bag den ved 175°C på nederste rille i ca 30 min.
Prøv med en nål om kagen er tør i midten.
Vend den ud på en rist og lad den køle under et klæde.
Del kagen i tre bunde.
Pisk 2 dl af fløden til skum, fordel det på to af bundene og dæk med den tredje bund.
Stik hul i hele kagen med en nål, hæld fløden over og lad den trænge ned i kagen.
Forbered gerne hertil og lad kagen stå koldt under folie.
Smelt chokoladen til garneringen og bred den ovenpå og kanterne.
Drys mandelflager på lige efter og lad tærten stå koldt, så chokoladen
stivner.