Appelsinjuice er en af hovedingredienserne både i dejen og glasuren, så kagerne er både smukke og sunde! Den flotte orange appelsinglasur er fantastisk til Halloween-dekorationerne, som kan pyntes med farvede sukkerkugler, figurer.
16 stk. cupcakes:
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
125 g smør ved stuetemperatur
200 g sukker
2 æg
saft og fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
1 spsk citronsaft
et par dråber orange frugtfarve (kan udelades)
Appelsinglasur:
200 g sukker
25 g majsstivelse (Maizena)
2 ½ dl appeLsinsaft, helst friskpresset
1 tsk citronsaft
30 g smør
orange frugtfarve (kan evt. udelades)
A. Varm ovnen op til180°C.
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Bland appelsin- og citronsaft med så meget vand,.at du har 1 ⅔ dl.
Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med væsken, og vend revet appelsinskal i. Pisk dejen glat og rør evt. frugtfarve i.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Appelsinglasur: Bland sukker og Maizena i en gryde over svag varme.
Tilsæt citrussaft lidt efter lidt og rør, til alt er godt blandet.
Tilsæt smør og lad blandingen koge på lille blus, mens du hele tiden rører, til den bliver tyk og blank.
Tag den af varmen, og køl den af.
Rør frugtfarve i, og overtræk de kolde kager.
Pynt med Halloween-farver og -figurer.