14-16 stk.
Dej:
15 g gær (¼ pakke)
1 ½ dl mælk
1 tsk. groft salt
½ spsk. sukker
¾ dl olie eller 60 g smør
75 g fint rugmel (1 ½ dl)
75 g grahamsmel (1 dl)
ca. 125 g hvedemel (2 dl)
Fyld:
250 g gulerødder (3-4 stk.)
50 g smør
3 spsk. honning
2Yz spsk. hvedemel (25 g)
2 tsk. stødt kanel
pensling: 1 æg
drys: solsikkefrø eller nigellafrø/jomfru-i-det-grønne
Smuldr gæren og rør den ud i lunkent mælk. Rør salt, sukker og olie eller blødgjort smør i. Tilsæt rugmel og grahamsmel og rør sammen. Ælt hvedemelet gradvis i til en smidig og glat dej. Lad dejen hæve tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur.
Fyldet tilberedes af skrællede og kogte gulerødder, der blendes eller røres sammen med de øvrige ingredienser.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 20 x 25 cm. Smør fyldet på dejen og rul den sammen. Skær den i 14-16 skiver. Sæt dem på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 15 min. Pensl med æg og drys solsikkefrø eller nigellafrø på. Bag sneglene midt i ovn ved 200 °C ca. 20 min. Sneglene er færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden.
Afkøl på rist.