4 æg (str. 3)
2 dl majsolie
400 g sukker (evt. rørsukker)
400 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 spsk stødt kanel
1 knsp stødt nellike
500 g reven gulerod (5 stk)
100 g hakkede valnøddekerner (eller hasselnøddekerner)
Glasur:
100 g flødeost naturel
1 dl cremefraiche 18%
1 dl flormelis
lidt reven citronskal
Pisk sukker og olie cremet, tilsæt æggene et ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, kanel og nellike. Sigt melblandingen i dejen og vend revne gulerødder og hakkede nødder i til sidst.
Smør en springform (24 cm) og drys med hvedemel.
Bag kagen ved 175°C i ca. 1 time.
Der må ikke hænge dej ved en strikkepind stukket ned midt i kagen.
Lad kagen køle af ½ time i formen, inden den køler af på en bagerist.
Glasur: Pisk flødeost, cremefraiche, flormelis og citronskal sammen og
smør den tyktflydende creme på kagen.
Serveres med årstidens frugt - fx. blommer, abrikoser eller druer.