2 dl majs- eller vindruekerneolie
160 g mørk muscovadosukker eller farin
2 store æg
350 g fint revne gulerødder
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
¼ tsk salt (saltflager)
2 tsk stødt kanel
bagepapir, smør og rasp til formen
Mascarponecreme til pynt:
250 g mascarpone
4-5 spsk honning
1 pasteuriseret æggeblomme
ca. 1 dl cremefraiche 18 %
revet citronskal, af 1 ubehandlet citron
Pisk olie og sukker sammen.
Tilsæt æggene, og pisk videre.
Knug gulerødderne fri for væde, rør dem i, og tilsæt dernæst de blandede tørre ingredienser.
Læg tilklippet bagepapir i bunden af formen, smør den, og drys med rasp.
Hæld dejen i, og bag kagen i en 200ºC varm ovn ca. ½ time.
Pynt den kolde kage med sammenpisket mascarponecreme.